Kiełbasy

Kiełbasy cienkie i grube

Podstawowy wyrób mięsa

Klienci decydujący się na propozycję Borowiny Broszki, mają pewność skorzystania z oferty, w której przede wszystkim stawia się na najwyższą jakość towaru. Kiełbasa to jeden z tych wyrobów mięsnych, który jest mocno zakorzeniony w polskiej tradycji. I nie chodzi tutaj jedynie o organizowane uroczystości, w tym wesela, na których biją rekordy popularności przy dobrze znanym stole wiejskim. Kiełbasy były na przykład ważnymi wyrobami mięsnymi za czasów króla Augusta III Sasa, u którego prawdziwe cuda kulinarne na dworze robił kuchmistrz Wereszczak. To za panowania tego króla powstało powiedzenie „za króla Sasa, łyżką kiełbasa”.

Przygotowywanie

Według tradycyjnych przepisów kiełbasa powinna być robiona z odpowiednio przyprawionego mięsa wieprzowego. W warunkach krajów śródziemnomorskich zupełnie inaczej wykorzystuje się ten typ mięsa. Produkcja polega na suszeniu i głównie z tamtymi rejonami kojarzą nam się wszelkie suszone wyroby mięsne. Inaczej jest w Polsce, w której kiełbasy przeważnie poddaje się wędzeniu, dzięki czemu mają aromat, pełne kształty, a także swój naturalny smak. Firma Borowina w swoich wyrobach stawia na korzystanie z najnowszych zdobyczy techniki, jeżeli chodzi o sprzęty. Pragniemy jednak zaznaczyć, że stawiamy także na naturalne przepisy, które gwarantują naszej produkcji mięsa wieprzowego zadowolenie klientów.

Zleceniodawców zainteresowanych naszą propozycją zachęcamy do sprawdzenia szczegółowej oferty, a w przypadku jakichkolwiek pytań – do kontaktu z naszym zakładem mięsnym. Jesteśmy przekonani, że nasz przedstawiciel odpowie on na wszystkie nurtujące Państwa pytania.